28 Δεκ 2008

Eμπρηστική ενέργεια στο σπίτι του μέλους της Κίνησης Πολιτών για την Προάσπιση
του Περιβάλλοντος στην Γκιώνα

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η κίνηση μας καταγγέλει την εμπρηστική ενέργεια στο σπίτι του μέλους μας Στέφανου Κόλλια, στην Καλοσκοπή την Παρασκευή 26/12.

Το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες αφού ο Σ.Κ είχε αναχωρήσει από το σπίτι του για ολιγοήμερη παραμονή στην Αθήνα, όπως επίσης ότι δεν έγινε διάρρηξη- αν και ήταν δυνατόν- παρά μόνο σπάσιμο παραθύρου και εμπρησμός, μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για μια καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη απειλητική – εκφοβιστική ενέργεια που μάλλον για καθαρά συγκυριακούς λόγους δεν είχε ολοκληρωτικά καταστροφικά αποτελέσματα.

Απ' ότι φαίνεται η κίνηση μας στο σχετικά μικρό διάστημα που δραστηριοποιείται έχει ενοχλήσει πολλούς.

Σημάδια αυτής της ενόχλησης εισπράτταμε ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα.
Διαστρέβλωση των απόψεων μας, καλλιέργεια κλίματος εργασιακής ανασφάλειας στους εργαζομένους στις μεταλλευτικές εταιρίες, « εμπρηστικές» ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο.

Αποκορύφωμα η «αυθόρμητη» κινητοποίηση πάνω από 150 εργαζομένων στα πλαίσια της συγκέντρωσης της κίνησης στον Αποστολιά στις 14/12.

Εκεί κάποιοι - λίγοι ευτυχώς - προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης- εκτόξευση απειλών και υπονοούμενων- με σκοπό να την προβοκάρουν και να την διαλύσουν.

Αυτό βέβαια δεν έγινε κατορθωτό γιατί αποδείξαμε στην πράξη το σεβασμό μας και τις δημοκρατικές διαδικασίες και το κυριότερο ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανένα εργαζόμενο μας και τα προβλήματα για όλους.

Η τωρινή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του μέλους και συγχωριανού μας είναι μια εξαιρετικά ακραία ενέργεια που φέρνει στο νου μας μνήμες κατοχής. Τότε οι ναζί κατακτητές καίγανε τα χωριά μας σε αντίποινα της αντιστασιακής δράσης του λαού μας.

Αλήθεια σήμερα, μετά από τόσα χρόνια αγώνων και θυσιών αναρωτιόμαστε αν τελούμε ακόμα υπό καθεστώς κατοχής.

Όλα τα μέλη της κίνησης εκφράζουμε την αταλάντευτη στήριξη μας προς το φίλο και μέλος της κίνησης μας Στέφανο Κόλλια και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοια γεγονότα δεν πρόκειται να μας πτοήσουν, αντίθετα μας δίνουνε δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τις περαιτέρω προσπάθειες μας και καλούμε τους συντοπίτες μας αλλά και όλους τους πολίτες της Φωκίδας να καταδικάσουν κατηγορηματικά τέτοιου είδους ενέργειες από όπου και αν προέρχονται. Διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...