27 Φεβ 2015

KERNEOS S.A. και ΕΛΜΙΝ Α.Ε εξαγόρασαν την S&B


20 Φεβρουαρίου 2015: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.

Οι εταιρείες KERNEOS S.A. και ΕΛΜΙΝ Α.Ε βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε, που αποτελεί το βωξιτικό τμήμα της S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.

Η S&B ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον κλάδο του βωξίτη στην Ελλάδα το 1934 και από τότε συνεχώς εξέλισσε τις διαδικασίες εξόρυξης, επεξεργασίας και διανομής υψηλής ποιότητας βωξίτη σε μεταλλουργικές βιομηχανίες και στον κλάδο των κατασκευών για την παραγωγή αλουμίνας και χάλυβα, τσιμέντων Portland, ορυκτοβαμβάκων και αλουμινούχων τσιμέντων. Ο ετήσιος όγκος πωλήσεων είναι της τάξης του 1 εκ.τόνων και τα αποθέματα υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια τόνους.

H KERNEOS S.A. μετά την επένδυση στην ΕΛΜΙΝ το 2012 και την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ενισχύει τη θέση της σαν Προμηθευτή Αναφοράς, ικανή να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της στις βιομηχανίες αντιδιαβρωτικών και πυρίμαχων υλικών εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη πρόσβαση σε μια από τις βασικότερες πρώτες ύλες που απαιτούνται για μέρος της παραγωγής αλουμινούχων τσιμέντων.

H επικείμενη συγχώνευση των εταιρειών ΕΛΜΙΝ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ θα πραγματοποιηθεί στο πνεύμα της συνέχισης της εξυπηρέτησης των υπαρχόντων πελατών και στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών στις μεταλλουργικές και κατασκευαστικές βιομηχανίες, με την ταυτόχρονη εφαρμογή επιχειρησιακών συνεργειών.

Οι ομάδες διοίκησης των KERNEOS, ΕΛΜΙΝ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ θεωρούν πως η νέα διάρθρωση θα συμβάλλει στην μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη του Ελληνικού βωξίτη, προς όφελος των πελατών της, των υπαλλήλων της, των τοπικών κοινωνιών και της Ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KERNEOS, Jean-Marc Bianchi ανέφερε: «Αυτό το εγχείρημα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην καθετοποιημένη στρατηγική ενσωμάτωσης της KERNEOS, που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια. Επιπλέον, αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας στέρεης επιχειρηματικής πλατφόρμας για το βωξίτη. Είμαστε χαρούμενοι να υποδεχθούμε τους εργαζόμενους των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΒΩΞΙΤΩΝ στον όμιλό μας, με κοινό στόχο τη συνεχή ανάπτυξη της επιχείρησης».