10 Δεκ 2007

ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ.
Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΓΚΙΩΝΑ"


Τους τελευταίους μήνες γίνεται προσπάθεια από μεταλλευτική εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Βουνό της Οίτης, σε δάση και δασικές εκτάσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, ακόμα και μέσα στον Εθνικό Δρυμό, σε προστατευόμενες περιοχές από το ΝΑΤURA 2000 και Οδηγίες για την προστασία των πτηνών, κοντά σε χωριά και αρχαιολογικούς χώρους. Σχεδιάζουν δύο νέες θέσεις εξόρυξης δίπλα στο χωριό Κουμαρίτσι και γεωτρήσεις σε 296 σημεία, για έρευνα και εξόρυξη σε όλο το βόρειο τμήμα του βουνού.

Το βουνό των πεζοπόρων, το βουνό με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, το μυθικό βουνό του Ηρακλή, το βουνό με την πλούσια ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, το βουνό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και προστατεύεται από Διεθνείς συμβάσεις, που με τα πλούσια νερά του τροφοδοτεί τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, ακόμη και την Αθήνα, διατρέχει σοβαρούς κινδύνους εκτεταμένων μη αναστρέψιμων καταστροφών, με αρνητικές επιπτώσεις, στην υγεία, την οικονομική δραστηριότητα, την ίδια τη ζωή όλων μας και του μέλλοντος της νέας γενιάς. Με τη μετατροπή της περιοχής σε μεταλλευτική εκατοντάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι στο τουρισμό, επισιτισμό, οικοδομές, εμπόριο, αλλά και αγρότες και κτηνοτρόφοι θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας, ενώ θα πληγούν σοβαρά και οι συνταξιούχοι αγρότες.

Σήμερα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές και όλες οι πολιτικές δυνάμεις διακηρύσσουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, είναι χρέος ΟΛΩΝ να προστατεύσουμε μία από τις σημαντικότερες περιοχές απείρου φυσικού κάλλους της χώρας μας, ένα πνεύμονα οξυγόνου για όλη την Ελλάδα.
Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές στο επιχειρούμενο έγκλημα.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να μη διανοηθούν να δώσουν οποιαδήποτε άδεια στην εταιρεία για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο Βουνό της Οίτης.
Απαιτούμε από τη Νομαρχία Φθιώτιδας να απορρίψει τις προτάσεις της εταιρείας.

Καλούμε όλους τους φορείς, όλο τους πολίτες, να αντιταχθούν με όποιο τρόπο θεωρούν πιο πρόσφορο, ώστε να ματαιωθούν οι προσπάθειες της εταιρείας.

ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ονοματεπώνυμο
τηλέφωνο
e-mail
Υπογραφή Διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...