24 Ιαν 2010

Αναφορά της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Λιδορικίου ενάντια στην καταστροφή της Γκιώνας

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α

ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ
Κάτοικοι : ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
Αστ.Τμήμα : : ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΘΕΜΑ : ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ Τ. Δ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
Ημερομηνία 11-01-2010

ΠΡΟΣ :
ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΤΟΥ Δ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Μετά από επί τόπου έρευνα διαπιστώσαμε, ότι η εταιρεία S&B με χωματουργικά μηχανήματα διαμορφώνει την περιοχή, «Κόκκινο χώμα» για επιφανειακές εξορύξεις βωξίτη.
Βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή μας, είναι η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, η οποία θεσμικά εκφράζεται από το Δήμαρχο και το Δημ. Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον κώδικα 3463/2006 οποιαδήποτε δραστηριότητα στα διοικητικά όρια του Δήμου για την οποία απαιτείται έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων πρέπει να τύχει της θετικής γνωμοδότησης του Δημ. Συμβουλίου. Αυτή η διαδικασία δεν έχει ακολουθηθεί στις επίμαχες εργασίες.
Σας είναι γνωστό ότι η τοπική κοινωνία έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε εξορυκτικές δραστηριότητες στην Γκιώνα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λιδωρικίου. Στη σύγκλιση του Δημ. Συμβουλίου με το ανωτέρω θέμα είχατε ζητήσει κ. Δήμαρχε την αναβολή της απόφασης προκειμένου να γίνει συγκέντρωση και ενημέρωση των δημοτών και η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε εργασίες πριν τη συνάντηση αυτή.
Κατόπιν αυτών και για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις, σας παρακαλούμε να απαιτήσετε από την εταιρεία την άμεση διακοπή των εργασιών.
Διαφορετικά, σας δηλώνουμε, ότι επικαλούμενοι την παραγρ. 1 του άρθρου 24 του Συντάγματος ( η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση και δικαίωμα του καθενός….) θα εφαρμόσουμε οι ίδιοι τις συνταγματικές επιταγές.
Μετά τιμής
Η επιτροπή της παραπάνω κίνησης
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΛΩΣΣΑΣ Διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...