14 Δεκ 2012

ΑθΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2. ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
3. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
4. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
5. OIKONOMIKΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
6. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
7. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ


1. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η τάση των ανθρώπων να συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου και βουνού στην Ελλάδα έχει όπως και σε όλη την Ευρώπη μια συνεχώς αυξανόμενη τάση. Όλα τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν αυτή την τάση τόσο εμφανή που όλοι οι διοργανωτές αγώνων και οι αθλητικές εταιρείες επενδύουν στη νέα αυτή τάση.
Χαρακτηριστική είναι η φράση ότι οι αγώνες δρόμου και βουνού «είναι το μοναδικό άθλημα όπου ένας απλός αθλούμενος βρίσκεται στην ίδια εκκίνηση με τους πρωταθλητές».
Κάποιοι ενδεικτικοί δείκτες αυτής της τάσης είναι: η αύξηση του ελεύθερου χρόνου, η κατανόηση της αξίας της άσκησης, η αυξανόμενη κάλυψη τέτοιων αγώνων από τα ΜΜΕ, ο αυξανόμενος αριθμός διοργανώσεων και η ανάπτυξη του αθλητικού marketing.
Στην επικαιροποιημένη έκδοση της παρούσας σχεδίασης θα γίνει παρουσίαση διαφόρων στατιστικών στοιχείων για τη τάση αυτή και διαφόρων δεικτών μέτρησης του αποτελέσματός της.
2. ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
Το παρόν σχέδιο είναι το πρώτο σχέδιο διοργάνωσης αγώνων δρόμου και βουνού στη περιοχή του Δήμου Λαμιέων στη Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.
Σκοπός του παρακάτω κειμένου είναι να αποτυπωθεί με απλό τρόπο μια διαφορετική οπτική δύο αθλητικών εκδηλώσεων, της Ανοπαίας Ατραπού και του Lamia Night RUN.
Εμπνευστές και άμεσα συνεργαζόμενοι φορείς για το σχεδιασμό αυτό είναι ο αθλητικός σύλλογος «Τραχίνα» και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Λαμιέων.
Το κείμενο απευθύνεται πρώτον στους φορείς της Αυτοδιοίκησης Β΄ και Α΄ βαθμού, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμο Λαμιέων αντιστοίχως και κατά δεύτερον σε όλους του φορείς που έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος αυτού.Το παρακάτω σχέδιο θα τροποποιηθεί και θα επικαιροποιηθεί έως την τελευταία εργάσιμη του μηνός Ιανουαρίου και θα συμπεριληφθούν σε αυτό αρκετά ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία.
Στόχος αυτής της πρώτης προσέγγισης είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα προσδώσουν τουριστική - οικονομική και πολιτισμική προστιθέμενη αξία στην περιοχή του Δήμου Λαμιέων, για να αποτελέσουν μια βάση για ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης της περιοχής μας, πράγμα που έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας με πιο σημαντική την περίπτωση (case study) του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών και του Olympus Marathon στο Δήμο Λιτοχώρου.

3. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ανοπαία Ατραπός & Lamia Night Run (με επιμέρους άλλες εκδηλώσεις)
3.1 Ανοπαία Ατραπός
α) Παρελθόν του αγώνα
Το 2008 πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού από τον αθλητικό σύλλογο «Τραχίνα» μετά από πρόταση του Λουκά Πρατίλα ο 1ος αγώνας βουνού στη περιοχή μας με την ονομασία Ανοπαία Ατραπός. Στη συνέχεια διοργανώθηκαν ο 2ος και 3ος αγώνας το 2009 και 2010 αντίστοιχα. Για τα δυο τελευταία χρόνια, τα έτη 2011 & 2012 ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης αφενός ανθρώπινων πόρων και αφετέρου έλλειψης οικονομικών πόρων.
Ανοπαία Ατραπός ήταν μονοπάτι δύσβατο, μυστικό πέρασμα, με αφετηρία την περιοχή του Ασωπού ποταμού και κατάληξη στις Θερμοπύλες. Υπάρχουν πολλές μελέτες για την ακριβή οριοθέτηση της διαδρομής από τους ιστορικούς λόγω της μεγάλης αλλαγής του φυσικού τοπίου της περιοχής. Στη περιοχή αυτή έχει χαραχθεί ορειβατική διαδρομή με αφετηρία τη μονή Δαμάστας και κατάληξη το χωριό των Θερμοπυλών.
β) Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Ο αγώνας έχει μήκος 16 χιλιομέτρων από τα οποία το 80% αυτών είναι σε μονοπάτια, το 19% σε δασικούς δρόμους και 1% σε ασφάλτινο δρόμο.
• Ημερομηνία Διεξαγωγής: 14η Απριλίου 2013
• Εκκίνηση αγώνα : Σε υψόμετρο 630μ δίπλα στην Ιερά Μονή Δαμάστας.
• Μέγιστο Υψόμετρο της Διαδρομής: 980 μέτρα.
• Υψομετρική Διαφορά Αγώνα: 430 μέτρα.
• Τερματισμός: Άγαλμα Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

γ) Αποτύπωση της εκδήλωσης
Σχήμα 1. Αγώνας Ανοπαία Ατραπός

3.2 Lamia Night RUN

Το Lamia Night RUN θα αποτελέσει μια νέα πρόκληση για τη πόλη της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο των αθλημάτων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Σύλλογος Τραχίνα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας ταυτίστηκαν στις απόψεις τους περί μιας ουσιαστικής παρέμβασης για την βελτίωση της εικόνας της πόλης της Λαμίας μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που επίκεντρο θα έχουν τον 1ο νυχτερινό αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι σύνηθες φαινόμενο σε μεγάλες κυρίως πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Όραμα μας είναι η δημιουργία παρόμοιων γεγονότων μέσω των οποίων προσδοκάμε το μέγιστο προστιθέμενο αποτέλεσμα για την περιοχή μας.

Η αποτύπωση της εκδήλωσης (event) Lamia Night Run παρουσιάζεται στο παρακάτω διάγραμμα:


Σχήμα 2. Αγώνας Lamia Fun RUN.

3.2.1 Lamia Night Run – 1ος Νυχτερινός Αγώνας 10 χιλμ. Λαμίας
Το Lamia Night RUN – 1ος Νυχτερινός Αγώνας 10 χιλιομέτρων Λαμίας είναι το επίκεντρο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την 20η Απριλίου 2013 και ώρα 21:00 μ.μ. με αφετηρία το 8ο Δημοτικό Σχολείο και τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας. Η μορφή του αγώνα έχει επιλεχτεί έτσι ώστε να μπορέσει να προσελκύσει πολλές ομάδες αθλητικού και μη πληθυσμού. Το κόστος συμμετοχής θα ανέρχεται στα 15€.

Τα πλεονεκτήματα είναι:
1. Η απόσταση των δέκα (10) χιλιομέτρων σε δρόμο είναι ιδανική για μια μαζική συμμετοχή πληθυσμού. Το εύρος των αθλούμενων καλύπτεται από elite αθλητές έως ανθρώπους μέτρια ασκούμενους.
2. Η διαδρομή δεν έχει τεχνικές δυσκολίες έτσι ώστε να αποτρέπει κάποιον να συμμετέχει.
3. Η βραδινή ώρα διεξαγωγής του αγώνα είναι μια νέα τάση πραγμάτων που μόνο σε μεγάλες πόλεις , Αθήνα, Θεσσαλονίκη έχουν πραγματοποιηθεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Τα μειονεκτήματα είναι:
1. Θα πρέπει να διακοπεί –αποκλειστεί το κέντρο της πόλης και να ανοίξει τμηματικά κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανάλογα με την ροή του.
2. Κινητοποίηση πολλών εθελοντικών ομάδων για περιφρούρηση των σημείων διασταυρώσεων με παράπλευρους δρόμους.
3. Λόγω της εκτίμησής μας ότι θα είναι μεγάλος ο αριθμός των συμμετεχόντων στη διαδρομή αυτή καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ειδικό chip.
Στο παράρτημα επισυνάπτεται η διαδρομή του αγώνα αποτυπωμένη σε χάρτη συνολικά και τμηματικά ανά χιλιόμετρο (Παράρτημα Ι).
3.2.2 Lamia Fun and RUN
Το Lamia Fun and RUN θα είναι ένας συμπληρωματικός αγώνας 3ων χιλιομέτρων. Ένας παράλληλος αγώνας με ώρα εκκίνησης μια ώρα νωρίτερα από το κεντρικό αγώνα Lamia Night Run με αφετηρία το 8ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Λαμιέων και τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας. Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα θα ανέρχεται στα 5€.
Ο αγώνας αυτός έχει τη χαρακτηριστική λέξη που τον προσδιορίζει, τη λέξη fun. Είναι ένας αγώνας που θα απευθύνεται σε όλους είτε από πλευράς φυσικής κατάστασης είτε από πλευράς ηλικιακής κατηγορίας είτε από άποψη απλής διάθεσης για συμμετοχή σε αγώνα μη ανταγωνιστικό.
Αυτή η προσέγγιση είναι παγκοσμίως το μέλλον των παράλληλων εκδηλώσεων σε αγώνες δρόμου. Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλες διότι προωθείται ως κεντρική ιδέα «η συμμετοχή και η διασκέδαση». Όλοι οι αγώνες στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα με παράδειγμα τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στοχεύουν σε αυτή τη κατηγορία. Από μόνη της έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ότι δηλ. απευθύνεται στον ευρύ πληθυσμό.


Έχει σχεδιαστεί σε αυτή τη κατηγορία η συμμετοχή των σχολείων σε ομάδες των 6 ατόμων. Έγκυρος τερματισμός θα είναι ο ομαδικός τερματισμός όλων των μελών της κάθε ομάδας. Κάθε σχολείο θα επιλέγει την ομάδα του. Θα αποτελέσει και θα αποτελεί πάντα μια αφορμή για καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος στη νέα γενιά των πολιτών.
Tέλος έχει σχεδιαστεί στα πλαίσια του Lamia Fun and Run να πραγματοποιηθεί και ομαδικός αγώνας σχολείων υπό την αιγίδα του 3ου Γυμνασιού Λαμίας. Ο αγώνας θα είναι ανταγωνιστικός με κάθε σχολείο να επιλέγει την σύνθεση εξαμελούς ομάδας και έγκυρος τερματισμός θα είναι ο ταυτόχρονος τερματισμός όλων των μελών της ομάδας.

3.2.3 Παιδικός Αγώνας – «Έτρεξα και ΕΓΩ ΕΚΕΙ»
Ο αγώνας αυτός θα είναι μικρής διάρκειας και διαδρομής. Θα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και ηλικίας κάτω το δέκα ετών. Δεν θα υπάρχει κόστος συμμετοχής. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε μικρές ηλικίες να συμμετέχουν, να αγωνιστούν στους δρόμους της πόλης τους. Τους δίνεται μια ευκαιρία για συμμετοχή σε μια γιορτή.

4. Πιθανές Παράλληλες Εκδηλώσεις
Οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι η ουσία του όλου εγχειρήματος. Οι παραπάνω αγώνες είναι η ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις που θα ωφελήσουν άμεσα και έμμεσα τη τοπική κοινωνία της πόλης της Λαμίας.
 Άμεσα: από την ύπαρξη μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων τη μέρα του αγώνα θα ωφεληθούν οικονομικά πολλές κατηγορίες επαγγελματιών και εμπόρων.
 Έμμεσα: με την διαφήμιση της εκδήλωσης και συνεπώς της πόλης της Λαμίας από εκείνους τους συμμετέχοντες που θα είναι δημότες άλλων δήμων και περιοχών..

Η πρώτη αυτή διοργάνωση στη Λαμία είναι ένα πείραμα για μια διαφορετική και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε νέες μορφές ανάπτυξης τόσο της κουλτούρας όσο και του οικονομικού αποτελέσματος μιας περιοχής. Η παρακάτω ενδεικτική SWOT Analysis αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση στη περιοχή μας για την ανάπτυξη μιας τέτοιας εκδήλωσης.
Strengths (Δυνατότητες)
• Στρατηγικό Γεωγραφικό Σημείο της Πόλης της Λαμίας
• Ιστορία της ευρύτερης περιοχής
• Κοντινά μεγάλα αστικά κέντρα
• Πολλές επιλογές εναλλακτικού τουρισμού
• Ανθρώπινο δυναμικό καταρτισμένο στο αντικείμενο.
Weaknesses(Περιορισμοί)
• Σύνθετος και πολύπλοκος συντονισμός πολλών και διαφορετικών φορέων.
• Το εγχείρημα θα είναι ουσιαστικά πείραμα μιας και θα πραγματοποιηθεί πρώτη φορά.
• Ευαισθητοποίηση πολιτών για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Opportunities(Ευκαιρίες)
• Να αποτελέσει η Λαμία την τρίτη πόλη στην Ελλάδα που θα καταφέρει να οργανώσει μια τέτοια εκδήλωση.
• Προστιθέμενο οικονομικό όφελος από τη παρουσία – συσσώρευση αθλητών για όλους τους κλάδους του εμπορίου.
• Ανάπτυξη της πολιτιστικής κουλτούρας και ευαισθητοποίησης των πολιτών της πόλης της Λαμίας. Threats («Απειλές»)
• Σε αυτή την κατηγορία δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε «απειλές» μιας και το εγχείρημα δεν έχει προηγούμενό της σε επαρχιακή πόλη (και για αυτό θα αποτελέσει πρότυπο για τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας).
Σχήμα 3. SWOT Analysis Template.
Από την παραπάνω συνοπτική ανάλυση προκύπτει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης μια τέτοιας εκδήλωσης, η οποία με αφετηρία τους παραπάνω αγώνες μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για τη πόλη της Λαμίας. Η τεκμηριωμένη ανάλυση θα παρουσιαστεί στο επικαιροποιημένο σχέδιο, στο οποίο θα έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι παράλληλες δράσεις και οι φορείς που θα τις υποστηρίξουν.

4. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Στα παρακάτω σχήματα αποτυπώνονται, οι εμπλεκόμενοι φορείς και το οργανωτικό σχήμα των φορέων υλοποίησης:
Φορείς Υποστήριξης φορέας Υλοποίησης

Σχήμα 4. Αποτύπωση σχέσης Φορέων Υποστήριξης – Φορέα Υλοποιήσης


Ο φορέας υλοποίησης για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων χρειάζεται απαραιτήτως την συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων, διότι η εμπλοκή τους θα επιτρέψει την επίλυση διαφόρων διοικητικών προβλημάτων και η συνέργειά τους στις σχεδιαζόμενες δράσεις θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτυχή πραγματοποίησή τους και του όλου εγχειρήματος. Θα είναι μια μορφή άτυπης σύμπραξης θεσμικών και συλλογικών οργάνων (4).

Σχήμα 5. Αποτύπωση Διοικητικού Σχήματος.

Στο παραπάνω σχήμα αποτυπώνονται οι σχέσεις μεταξύ των διοργανωτών, του τεχνικού διευθυντή κάθε αγώνα, των ομάδων έργου και των εθελοντών. Στόχος της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή πολλών και διαφορετικών φορέων, συλλογικοτήτων και φυσικών προσώπων. Η προσφορά αυτή ίσως μακροπρόθεσμα - μιας και αναφερόμαστε σε εκδήλωση «πείραμα» - να έχει σαν αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα πολύπλευρη ανάπτυξη δράσεων στη περιοχή του Δήμου Λαμιέων.

Οι εργασίες στην φάση αυτή προγραμματίζονται να πραγματοποιούνται από ομάδες έργου που θα κατευθύνονται από την επιτροπή διοργάνωσης του αγώνα που πρόκειται να συγκροτηθεί. Ο τεχνικός διευθυντής θα συμμετέχει συμβουλευτικά ως προς το σύνολο των δράσεων της διοργάνωσης και καθολικά στο αγωνιστικό κομμάτι δόμησης των αγώνων. Οι οργανώσεις, συλλογικότητες και εθελοντές φυσικά πρόσωπα θα αναλαμβάνουν εργασίες σε συνεργασία με τις ομάδες έργου που θα στελεχωθούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Πλήρης αποτύπωση του σχήματος θα γίνει στην δεύτερη έκδοση του σχεδίου υλοποίησης των αγώνων.

5. OIKONOMIKΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
H οικονομική ανάλυση της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί στην επικαιροποιημένη μορφή της, στην οποία θα έχουν οριστικοποιηθεί το οργανωτικό σχήμα, οι δράσεις και οι παράλληλες εκδηλώσεις.
Πρέπει να επισημανθεί ότι τα οικονομικά της διοργάνωσης θα τεθούν στη δημοσιότητα και ότι μέρος τυχόν πλεονάσματος θα δοθεί για κοινωνικό σκοπό, ο οποίος θα έχει οριστεί εκ των προτέρων.
Θεωρείται υποχρέωση των διοργανωτών η τήρηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

6. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
Η δημοσιότητα του αγώνα αποτελεί την κυριότερη πηγή άντλησης χορηγών, εθελοντών και αθλητών. Σε αυτή την ενότητα η διοργάνωση θα δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα. Στόχος μας είναι με τη δημοσιότητα να γίνει ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη στήριξη των εκδηλώσεων με τη συμμετοχή των παιδιών και των αθλητών κάθε επιπέδου.
Ήδη το αρχικό σχήμα της διοργάνωσης έχει ξεκινήσει με το στήσιμο ιστοσελίδας καθώς και σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ενέργειες δημοσιότητας είναι αυτή τη στιγμή σε πρώιμο στάδιο και κατά την επικαιροποίηση του παρόντος θα γίνει αναλυτική περιγραφή τους.

7. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Εικόνα 1: Απόσταση 0 (Δαβάκη 11, 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας)– 1.000 μέτρα (Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας), 1.000 - 2.000 μέτρα (Γ. Πλατή 33)


Εικόνα 2: Απόσταση 2.000 – 3.000 μέτρα (Πλατεία Πάρκου)
Εικόνα 3: Απόσταση 3.000 – 4.000 μέτρα (Υψηλάντη 82)
Εικόνα 4: Απόσταση 4.000 – 5.000 μέτρα (Ερυθρού Σταυρού 5)
Εικόνα 6: Απόσταση 5.000 – 6.000 μέτρα (Κάστρο Λαμίας)
Εικόνα 7: Απόσταση 6.000 – 7.000 μέτρα (Ησαΐα 83)
Εικόνα 8: Απόσταση 7.000 – 8.000 μέτρα (Παπαποστόλου 31-33)
Εικόνα 9: Απόσταση 8.000 – 9.000 μέτρα (Καραϊσκάκη 47)
Εικόνα 10: Απόσταση 9.000 – 10.000 Τερματισμός (Πλατεία Ελευθερίας)


 Η διαδρομή των 10.000μ. ακολουθεί τις οδούς: Δαβάκη, 25ης Μαρτίου, Νικ. Χατζηδάκη, Πρεβέζης, Λαμίας Καρπενησίου, Γ. Πλατή, Αβέρωφ, Σατωβριάνδου, Πλατεία Πάρκου, Ρήγα Φεραίου, Πλατεία Ελευθερίας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), Υψηλάντου, Φλέμινγκ (Δήμος Λαμιέων), Ερυθρού Σταυρού (Αγ. Αναργύρων παλιά ονομασία) (Κάστρο), Μπιζανίου, Αραχόβης, Εκκλησιών, Μιλτιάδου, Ησαΐα, Αρκαδίου, Παπαποστόλου, Όθωνος, Πλατεία Λαού, Καραϊσκάκη, Πλατεία Καραϊσκάκη, Βελισσαρίου, Υψηλάντου, και τερματισμός Πλατεία Ελευθερίας.

 Η διαδρομή των 3.000μ. ακολουθεί τις οδούς: Δαβάκη, 25ης Μαρτίου, Νικ. Χατζηδάκη, Πρεβέζης, Λαμίας Καρπενησίου, Γ. Πλατή, Αβέρωφ, Σατωβριάνδου, Πλατεία Πάρκου, Ρήγα Φεραίου, τερματισμός Πλατεία Ελευθερίας.
Διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...