5 Μαρ 2013

ITI EPIC: Η μεγαλύτερη marathon διοργάνωση mtb στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη marathon διοργάνωση mtb στην Ελλάδα ανανεώνει το ραντεβού της και για το 2013. Με νέο όνομα και ακόμα περισσότερη διάθεση για αγωνιστική δράση και περιπέτεια στο ιδανικό περιβάλλον! Μιλάμε φυσικά για το βουνό της Οίτης, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους εθνικούς δρυμούς της χώρας μας.
Πέρα από την άγρια ομορφιά του βουνού που καθηλώνει τον επισκέπτη, οι οπαδοί της ορεινής ποδηλασίας θα βρουν στην Οίτη το ιδανικό σκηνικό για την πραγματοποίηση ενός απαιτητικού αγώνα. Έδαφος που δίνει γρήγορη κύλιση, κλίσεις που εμπνέουν για πίεση και πραγματικά οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκείνο το διάστημα στο βουνό, πείθουν και τον ποιο απαιτητικό.

Πιο αναλυτικά...

Ο φετινός αγώνας βασίζεται στο περσινό πετυχημένο project, ολόκληρες οι διαδρομές (60&33km) κινούνται πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο και κυρίως πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο (!), φτάνουμε σε σημεία του βουνού στα οποία οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί για μερικές δεκαετίες, όπου οι αγωνιζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με πραγματικά πρωτόγνωρα τοπία!
Αλλαγές βέβαια υπάρχουν και στις δύο διαδρομές, ξεκινώντας από την μεγάλη έχουμε την προσθήκη ενός ακόμα μονοπατιού, του ¨Αγιοπεράσματος¨. Αυτό μας φέρνει ακόμα ποιο κοντά στην ¨Σκασμένη¨, εκεί που ένα από τα τρία μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης συναντά τους μύθους της Οίτης!
Στην μικρή διαδρομή η κυριότερη αλλαγή έχει να κάνει με την ομαλότερη κατανομή των θετικών υψομετρικών διαφορών. Η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε μετά από παρατηρήσεις των ίδιων των αθλητών έτσι ώστε η μικρή διαδρομή να είναι πιο φιλική στους λιγότερο προπονημένους αθλητές.


Το σημείο εκκίνησης…

Η καρδιά του αγώνα και για φέτος χτυπάει στο χωριό της Παύλιανης, ένα από τα ομορφότερα χωριά ανά την Ελλάδα, χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ., μέσα στις ελατοσκεπείς πλαγιές της Οίτης. Η Παύλιανη έχοντας πλήρη ξενοδοχειακή υποδομή, μια σειρά από αυθεντικές ρουμελιώτικες ταβέρνες και μερικές πολύ προσεγμένες καφετέριες για να χαλαρώσετε, υπόσχεται ένα αξέχαστο αγωνιστικό σαββατοκύριακο, για εσάς, την παρέα σας, αλλά και την οικογένεια σας!



Στοιχεία αγώνα:

->Μήκος μεγάλης διαδρομής: 60 χιλιόμετρα

Ψηφιακός χάρτης-αρχείο gps-διάγραμμα υψομετρικών μεγάλης διαδρομής: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kozhtgqoszkrmadg&referrer=trackList


->Μήκος μικρής διαδρομής: 33 χιλιόμετρα

Ψηφιακός χάρτης-αρχείο gps-διάγραμμα υψομετρικών μικρής διαδρομής: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=pejbapcwsweggstp&referrer=trackList

->Σημεία ανεφοδιασμού: 5 στη μεγάλη διαδρομή, 3 στη μικρή διαδρομή.

-> Ο αγώνας βρίσκεται υπό την αιγίδα του δήμου Λαμιέων και με την υποστήριξη διασωστικής ομάδας της Λ.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας.


->Κατηγορίες:
(OΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ OPEN)
EM1(άνδρες έως 29), Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων
EM2(άνδρες 30 έως 39), Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων
EM3(άνδρες 40+), Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων
SM1 (άνδρες, έως 29), Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων
SM2 (άνδρες 30+), Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων
SW (γυναίκες, όλες οι ηλικίες),Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων
EW (γυναίκες, όλες οι ηλικίες), Μεγάλη διαδρομή 60 χιλιομέτρων

->Έπαθλα:
(EM1,EM2,EM3,SM1,SM2,SW,EW)
1η θέση: Κύπελλο και δίπλωμα
2η θέση: Μετάλλιο και δίπλωμα
3η θέση: Μετάλλιο και δίπλωμα
4η θέση: Μετάλλιο και δίπλωμα
5η θέση: Μετάλλιο και δίπλωμα

1oς χρόνος στις κατηγορίες EM1,EM2,EM3 "Πρωταθλητής Οίτης" : Κύπελλο πολυτελείας και δίπλωμα

->Κόστος συμμετοχής:
15 ευρώ, για δήλωση συμμετοχής έως 31/3
20 ευρώ, για δήλωση συμμετοχής από 1/4 έως 10/5 (Προσοχή, η Παρασκευή 10/5 είναι η τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής!)

->Δήλωση συμμετοχής:
(Η δήλωση συμμετοχής γίνεται σε δύο απλά βήματα)
1) Καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του αγώνα*, με το όνομα του αγωνιζόμενου να φαίνεται στην απόδειξη κατάθεσης.
2) Με την απόδειξη κατάθεσης, ο αγωνιζόμενος θα λαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής του, στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα από τις 8:00 έως τις 10:00.
*Αρ.Λογαριασμού: 754/634220-57 Εθνική τράπεζα, όνομα δικαιούχου: Λιγνός Νικόλαος.
IBAN Λογαριασμού: GR59011 07540 00007 54634 22057
Διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...