17 Δεκ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΦΩΚΙΔΑ!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 15.12.2008 - υπ΄όψιν κου Διονέλλη
Της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη σωτηρία της Γκιώνας

Εδώ και 2 μήνες κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Γραβιάς προσπαθούν οργανώνοντας Περιβαλλοντική Κίνηση να σταματήσουν την ολοκληρωτική καταστροφή της Γκιώνας που ανελέητα και νομότυπα επιτελούν , εδώ και 40 χρόνια οι εταιρείες συμφερόντων οικογενείας ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ- ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ(τ. προέδρου Σ.Ε.Β.) με τη σημερινή ονομασία S&B Βαρυτίνης και Αργυρομεταλλευμάτων. Τελευταία στον ορεινό όγκο της Γκιώνας δραστηριοποιείται σε μικρότερο βαθμό και η εταιρεία ΕΛΜΙΝ συμφερόντων οικογενείας Βαρδινογιάννη.

Για τις 14 Δεκεμβρίου η Περιβαλλοντική Κίνηση είχε προγραμματίσει (τη 3η κατά σειρά) συγκέντρωση φίλων της στο Κοινοτικό Κατάστημα Του Δ.Δ. Αποστολιάς Δήμου Γραβιάς για να διαμαρτυρηθούμε για τη καταστροφή που συντελείται από εκμετάλλευση επιφανειακά κοιτάσματος σε απόσταση μόλις 200 μέτρων πάνω από την Αποστολιά, κοίτασμα γνωστό από τη δεκαετία του 30 που επιφανειακά δεν είχαν τολμήσει να το ‘’πάρουν’’ ούτε επί δικτατορίας Μεταξά και Παπαδόπουλου.

Προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία , εφαρμόζοντας τις αρχές του σύγχρονου management, ξεπέρασε κάθε όριο μετερχόμενη αρχές ακραίου φασισμού κατέλυσε κάθε έννοια Δημοκρατίας οργάνωσε ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αγανακτισμένων εργαζομένων και Υπεργολάβων της εταιρείας επιτιθεμένων φραστικά, ασκώντας ψυχολογική και επαπειλούμενης σωματικής βίας , δεδομένου και της ισχνής αστυνομικής δύναμης του Α.Τ. Γραβιάς(3 άνδρες). Η ανάφλεξη απετράπη χάρις στη ψυχραιμία που επέδειξαν τα μέλη της κίνησης , αλλά και η εκ της αριθμητικής υπεροχής των αντισυγκεντρωμένων, μεταβολή της ατζέντας της συγκέντρωσης, με τη εγγραφή στους καταλόγους των ομιλητών εκπροσώπων των αντισυγκεντρωμένων που αναλώθηκαν σε υμνολόγια για το έργο τη προσφορά και τη Περιβαλλοντική ευαισθησία της S&B.

Την ίδια χρονική στιγμή στο γειτονικό Δ.Δ. Καστελλίων (απόσταση 2 χλμ.) ηταν προγραμματισμένο το ετήσιο μνημόσυνο εκτελεσθέντων υπό στρατευμάτων κατοχής αγωνιστών ως αντίποινα για την ανατίναξη της Γέφυρας Γοργοποτάμου. Στο μνημόσυνο παρευρίσκονταν ο βουλευτής Φωκίδας κος Μπουγας, ο νομάρχης κος Φουσέκης και οι Δήμαρχοι Γραβιάς και Υπάτης. Ο κος Βουλευτής ενημερώθηκε κατ’ ιδίαν από μέλος της κίνησης για την επαπειλούμενη σύγκρουση των δυο πλευρών ζητώντας του τη παρέμβαση και αρνήθηκε προβάλλοντας ως δικαιολογία την έλλειψη επίσημης πρόσκλησης (λες και η φασιστική βία δέρνει με ραντεβού) και αφού απήλαυσε το καφεδάκι του στο καφενείο του χωριού απεχώρησε με ελαφρά πηδηματάκια.

Δυστυχώς το Αυγό του Φιδιού εκκολάπτεται σε όλους τους κομματικούς χώρους αδιαφορώντας για ταμπέλα δεξιά ή αριστερά. Πέσαμε από τα σύννεφα όταν τους ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΩΘΕΝΤΕΣ εκπροσωπούσε ο φυσικός τους φορέας το Εργατικό Κέντρο δια του προέδρου του κου Ιωσηφίδη , υπαλλήλου της S&B και το ΄΄χειρότερο΄΄… … μέλους και υποψηφίου Βουλευτή του Κ.Κ.Ε στο Νομό. Μάταια περιμέναμε, από στέλεχος κόμματος που έχε υποστεί φασιστική βία και τα στελέχη του διακρίνονται για τη πολιτική τους οξυδέρκεια, να αποτρέψει τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί στην άσκηση φασιστικής βίας προς όφελος του εργοδότη του.

Παρόλα τα παραπάνω επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος μας, εμείς οι 30 ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΙ αισθανθήκαμε πολλαπλάσιοι των 200 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ατομιστών και νικητές γιατί ποτέ τόσοι λίγοι δεν επέτυχαν σε τόσο μικρό διάστημα τόσα πολλά, να αποδείξουν ότι ο Βασιλιάς (S&B) είναι γυμνός και τα καλοπληρωμένα στελέχη τους και η ιδιοκτησία του κρύβεται πίσω από τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας μεθόδους παρακράτους που χρησιμοποιούν μόνο καθεστώτα που είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Τούς ευγνωμονούμε γιατί μας έδωσε την ευκαιρία η αδύνατη φωνή μας να φτάσει πολύ μακριά αλλά και να μπει στις καρδιές μερίδας αντισυγκεντρωμένων που προσήλθαν στην ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ εκβιαζόμενοι, παραπληροφορούμενοι και πειθαναγκαζόμενοι ενώ αντιλαμβάνονται ότι εμείς θα’μαστε δίπλα τους όταν (αλλάζοντας οι συνθήκες αγοράς) ο Κυριακόπουλος θα τους απολύσει χωρίς κανένα ενδοιασμό όπως έκανε με τους πατεράδες τους αναθέτοντας τμήματα της εξορυκτικής δραστηριότητας σε Υπεργολάβους. Επειδή τα κοιτάσματα είναι σε διαδικασία εξάντλησης, όταν τότε αυτό συμβεί, ο Κυριακόπουλος θα αποχωρήσει για να απολαύσει τα τεράστια κέρδη που απεκόμισε και θα αφήσει πίσω του κρανίου τόπο σεληνιακό τοπίο όπου καμμιά άλλη δραστηριότητα Οικοτουριστική ή Κτηνοτροφική δε θα μπορεί να αναπτυχθεί ώστε να αναπληρωθεί το εισόδημα των κατοίκων της Φωκίδας. Το παράδειγμα του Μαντουδίου να το έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας!!

Για αυτό ζητούμε:
1.Αμαση διακοπή των επιφανειακών εξορύξεων.
2.την εναπόθεση των στύρων από τις υπόγειες εξορύξεις, οχι ανεξέλεγκτα και μόνο σε παλαιά νταμάρια που υπάρχουν διάσπαρτα και σε κοντινές αποστάσεις
3. Αποκαταστάσεις (και των παλαιών νταμαριών) με χρήματα των μεταλλευτικών εταιρειών και όχι των Ελλήνων και Ευρωπαίων Φορολογουμένων
4. Άμεσος ορισμός Φορέα Διαχείρισης ζώνης Natura Της ΓΚΙΩΝΑΣ.
5.Αναθεωρης του Μεταλλευτικού κώδικα σεβόμενοι τις παραπάνω αρχές αλλά και εναρμονίζοντας τον με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
6.Σε τοπικό τώρα επίπεδο θα αγωνιστούμε ώστε η τοπική Αυτοδιοίκηση και οι υπηρεσίες της να ανεξαρτητοποιηθεί από την οικονομική επιρροή της εταιρείας λειτουργώντας προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου και όχι για την ενίσχυση των οικογενειακών τους προϋπολογισμών.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΙΣΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΚΙΩΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ , ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ!!!!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ της ΓΚΙΩΝΑΣ

Υπ΄όψιν κου Διονέλλη Διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...