29 Αυγ 2008

Θανατηφόρο ατύχημα στο μεταλλείο της ΕΛΜΙΝ στην Καλοσκοπή
(http://lamianews.blogspot.com)

Έσκασε κομπρεσέρ και σκότωσε 22χρονο σε στοά της ΕΛΜΙΝ στην Καλοσκοπή Ένας νέος άνθρωπος 22 μόλις ετών που έμενε στη Λαμία έχασε τη ζωή του μέσα στη στοά 19-80 των μεταλλείων της ΕΛΜΙΝ στην Γκιώνα κοντά στο χωριό Καλοσκοπή, ενώ τρεις συνάδελφοί του δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν στα μάτια τους για το πώς βγήκαν ζωντανοί μέσα από τη στοά 300 μέτρων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας η ομάδα των εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτου στην Γκιώνα έκαναν εργασίες συντήρησης και στήριξης μέσα σε στοά βάθους 300 περίπου μέτρων.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ ο 22χρονος εργαζόμενος έσβησε τη μηχανή του αεροσυμπιεστή και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούστηκε μια τρομακτική έκρηξη. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες «η μηχανή έχει ανοίξει σαν τριαντάφυλλο». Από τις μαρτυρίες που συγκεντρώνει η αστυνομία προκύπτει ότι δεν γίνονταν εργασίες εξόρυξης βωξίτου αλλά εργασίες συντήρησης της στοάς.

Ήδη δόθηκαν εντολές για συλλήψεις των υπευθύνων και έχουν κληθεί εμπειρογνώμονες από τη διεύθυνση μεταλλίων Νοτίου Ελλάδας για να ελέγξουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι από τους υπόλοιπους εργαζομένους κανείς δεν έχει πάθει τίποτα ενώ η σορός του νεκρού αναμένεται στον νοσοκομείο της Λαμίας όπου αυτή την ώρα επικρατεί θρήνος από την οικογένειά του τους φίλους του, του συναδέλφους του που έχουν συγκεντρωθεί εκεί και περιμένουν την σορό του. Διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...