22 Δεκ 2011

Στον Ειδικό Γραμματέα Δασών η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης

Αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης συναντήθηκε χθες Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με τον κ Γεώργιο Αμοργιανιώτη, Ειδικό Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΚΑ για το θέμα των μεταλλείων στην Οίτη

Η Κίνηση κατέθεσε στον Ειδικό Γραμματέα αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις της για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της Οίτης, τις οποίες έχει κατά καιρούς καταθέσει στους αρμόδιους φορείς και στην τοπική κοινωνία.

Θέσαμε επίσης τα θέματα της διασφάλισης της νομιμότητας της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη θέση «Κοκκινόβραχος», της αυστηρής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων των εξορύξεων, της αγωνίας των κατοίκων της κοινότητας του Κουμαριτσίου για την τύχη του χωριού τους και της αντίθεσης της Κίνησης στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Οίτης.

Αναλύσαμε στον κ Ειδικό Γραμματέα ότι Μεταλλεία και βιώσιμη ανάπτυξη είναι έννοιες ασύμβατες. Η Οίτη από Εθνικός Δρυμός, από το βουνό του Ηρακλή, του Γοργοποτάμου και της εθνικής μας ιστορίας, των ιαματικών πηγών, των φαραγγιών, των σπάνιων λουλουδιών και του αγριόγιδου, γίνεται βιομηχανικό πάρκο και βιομηχανική περιοχή. Ζητήσαμε να συμβάλει και ο ίδιος από τη θέση του στην ακύρωση αυτής της προοπτικής και στην άμεση σύνταξη ενός Ολοκληρωμένου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Οίτη

Τέλος η αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης θέσαμε στον κ Ειδικό Γραμματέα την αντίθεσή μας στο θέμα των αιολικών πάρκων στην Οίτη, που, ως βιομηχανικές εγκαταστάσεις, είναι ασύμβατα με την ειδική προστασία του βουνού, ζητώντας την αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού των ΑΠΕ και την εξαίρεση της Οίτης από Περιοχή Αιολικής Προτεραιότητας(ΠΑΠ)

Η Οίτη είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας. Μαζί με το Μαλιακό, τα ιαματικά, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοιλάδας του Σπερχειού, τα πλούσια ιστορικά στοιχεία μας, μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στη σημερινή συγκυρία για την αλλαγή του στρεβλού τρόπου σκέψης για την ανάπτυξη.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...